Uunikasvikset

Kesäisin grillaus on suomalaisille rakas harrastus. Usein grillistä löytyy makkaraa tai pihviä, joskus kanaa ja seikkailunhaluisimmat uskaltautuvat murtautumaan ulos mukavuusalueeltaan ja maistavat maissintähkiä. Jotkut heittäytyvät vallan hurjiksi ja grillaavat myös kesäkurpitsaa ja herkkusieniä, tai tomaatteja. Grillaus on ihan kivaa, tosin pääsen harrastamaan sitä hyvin harvakseltaan, kun tulee yleensä vietettyä kesät töissä keskellä ei mitään paikassa, jossa grillille ei ole tilaa. Uuni kuitenkin löytyy, ja vaikka se ei ole sama asia, niin silläkin saa tehtyä hyvää ruokaa.

uunikasvikset

Uunikasvikset on paitsi hyvänmakuisia, myös ihan naurettavan helppoja valmistaa. Tarvitset uunin, pellin, leivinpaperia ja haluamasi kasviksia, veitsen, leikkuulaudan ja haluamasi mausteet.

Käytin porkkanaa, keltaista ja punaista paprikaa sekä kesäkurpitsaa. Yleensä käytän myös sipulia, mutta tällä kertaa pelti oli jo niin täynnä, että jätin sen pois.

Pilko kaikki suunnilleen samankokoisiksi paloiksi, levitä leivinpaperille, valele päälle neitsytoliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa sekä vähän suolaa. Kannattaa vielä siirrellä kasviksia öljyn ym. jälkeen, ja varmistaa siten, etteivät ne kuivu tai pala uunissa. Lämmitä uuni 200 C asteeseen ja lykkää pellillinen kasviksia uuniin. Paista n. 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Jos haluat karamelisoida kasvikset, lämmitä uuni 220 C asteeseen ja valitse vähemmän paistettavaa, esimerkiksi vain porkkanaa ja/tai kesäkurpitsaa ja huolehdi että ne eivät ole sikinsokin ja päällekkäin pellillä vaan jokaiselle on oma paikkansa. Paista n. 20 minuuttia ja käännä viipaleet n. 10 minuutin jälkeen. Hyvä, selkeä englanninkielinen ohje löytyy täältä.

uunikasvikset

Voit käyttää myös tomaattia (tavallisia tai kirsikkatomaatteja), kurpitsaa, erilaisia sipuleita, bataattia, perunaa tai mitä vain itse keksit kokeilla. Myös maustaa voi eri tavoin. Toisille riittää pelkkä oliiviöljy, toiset lisäävät myös suolaa mutta jättävät hunajan pois tai toisinpäin, jotkut suosivat voita oliiviöljyn sijaan. Kokeile eri tapoja ja löydä se, mikä itsellesi maistuu.

Uunikasvikset menee joko välipalana, kevyenä iltapalana tai aterian sivussa esim. perunan tai leivän korvikkeena.

uunikasvikset

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Uunikasvikset

  1. Tätä sun blogia on tosi mukava lukea. Kirjoitat raikkaasti, kuvat ovat ammattilaistasoa, että oikein vesi herahtaa kielelle niitä katsoessa. Vielä en ole kokeillut mitään ohjetta, mutta kunhan tulee syksy ja kesän säpinät on ohi, niin voin taas keskittyä ruuanlaittoonkin ajan kanssa. -Elzukka-

    • Kiitos! Kiva kun kelpaa! Nämä ohjeet on onneksi aika näppäriä eikä vie yleensä ihan hirveästi aikaa, varsinkaan jos on joku kaverina. (Tai ei tee miljoonaa muuta asiaa samaan aikaan, niin kuin itse tuppaan usein tekemään).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s