Soija-porkkanapannukakku

Keittiön kaapissa on pyörinyt jo pitkään käyttämätönä vajaa purkki vaaleaa soijarouhetta. Ostin sen joskus aikanaan, kun tein kesäkurpitsalettuja, mutta jostain syystä sitä ei koskaan tullut käytettyä kokonaan pois. Törmäsin kuitenkin Emäntänä Olga -kirjassa soija-porkkanapihvien ohjeeseen, ja päätin kokeilla. Muokkasin jälleen alkuperäisohjeen gluteenittomaksi kaiken varalta (Olgan suosima speltti ei sovellu keliaakikoille, mutta monet vilja- ja vehnäallergikot ilmeisesti pystyvät syömään spelttiä, koska se on nykyvehnää alkukantaisempi lajike, ja siksi kropalle lempeämpi. Itse en ole koskaan kokeillut, joten pelasin varman päälle).

Olin laiska enkä jaksanut tehdä pihvejä, joten lättäsin taikinan pellille ja tein pannukakun. Hyvää oli.

soija-porkkanapannukakku

4 porkkanaa (n. 6 dl raasteena)
1 sipuli
3 dl vaaleaa soijarouhetta
1 prk (250 g) kermaviiliä
3 dl juustoraastetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 rkl intiaanisokeria
rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
1 dl mantelijauhoja
1-2 rkl psylliumia

Jälleen kerrran psyllium korvaa mantelijauhosta puuttuvan sitkon. Tekee n. 24 pihviä tai puolikkaan pellillisen pannukakkua.

soija-porkkanapannukakku

Kaada soijarouheen päälle kuumaa vettä ja anna sen turvota muutama minuutti. Raasta sillä aikaa porkkana ja hienonna sipuli. Sekoita turvonneeseen soijaan kaikki aineet. Lisää ensin 1 rkl psylliumia ja anna sen vaikuttaa hetki. Jos taikina on edelleen vetistä, lisää toinen ruokalusikallinen. Sekoita hyvin.

Pihveiksi taikinan voi tehdä yksinkertaisesti muotoilemalla taikinasta pulleita pihvejä pellille leivinpaperin päälle, tai  jos tuplaat taikinan, voit mennä helpompaa reittiä ja tasoittaa taikinan pellille pannukakuksi. (Tai, jos tilanne on sama kuin minulla, eli käytössä on vain pieni uuni, jonka koko on puolet normaalista, yksi taikina-annos riittää myös pellille levitettäväksi.)

soija-porkkanapannukakku

Paista 200 C asteessa n. 35-40 minuuttia. Jos teet pihveiksi, paistoaika on n. 30 minuuttia. Kun pannukakun pinta on vähän rusehtava, ota se uunista ja anna jäähtyä hieman ennen syöntiä. Olga Temonen kehotti syömään uuniperunoiden, kaali-purjopaistoksen ja puolukoiden kera, minä silppusin siivut punaista, keltaista ja vihreää paprikaa seuraksi, kun söin pari pannukakkusiivua lounaaksi. Myös sinappi antaa kivan lisän, ja alkuperäisohjeen ohessa mainittiin, että edellisen päivän pihvin voi kuorruttaa sinapilla ja syödä sämpylän välissä. Pääasia, että maistuu.

soija-porkkanapannukakku

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s