Avokadohummus

Avokadohummus ja nachoja

Tämä ehdottoman ihana resepti löytyi joskus reilu kuukausi sitten täältä, ja testasin sitä huomattavasti yksinkertaisemmassa muodossa sekä äidin luona että serkkuni Even luona vieraillessa. Silloin syötiin (tai lähinnä minä söin) nachoja avokadohummuksella alkuruoaksi/välipalaksi ennen kuin syötiin Even tekemää tomaatti-kesäkurpitsapataa vähän myöhemmin illalla. Ääärimmäisen hyvää, täyttävää ja avokadon ja oliiviöljyn puolesta täynnä terveellisiä rasvoja. Ja gluteeniton myös, koska nachot valmistetaan maissista.

Jos nyt jollekulle tulee mieleen, että hirveä kaloripommi, niin voin kertoa, että jäät paljosta paitsi, jos et ainakin maista. Ja kun nyt tuli kaloreista puhe, niin pakkoa sanoa myös siitä, että järki käteen niiden laskemisen suhteen: kalori = kalori -ajattelu ei ole kovin kannattavaa, vaan on fiksua huomioida se, mistä kalorinsa kerää. Avokado on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin suklaapatukka. Kiloklubin laskurin mukaan kuorittu, kivetön avokado sisältää 224 kilokaloria, kun taas ”suklaapatukka, iso, suklainen, 1 kpl” sisältää 310 kilokaloria. Puhumattakaan siitä, että tuota satsia söin yksinäni kaksi päivää. Ja sanoinko jo, että se oli hyvää?

Avokadohummus ja nachoja

1 avokado, kivetön, kuoreton
1 limen mehu
1,5-2 dl kikherneitä (voit joko turvottaa itse kuivatuista tai ostaa suoraan liemessä olevia)
2 rkl (ekstra)neitsytoliiviöljy
suolaa
(1/4-1/2 tl juustokuminaa)
1/2 tl paprikajauhetta

Kuori avokado ja poista kivi. Purista limestä mehu, valuta kikherneet hyvin. Jos satut kuulumaan niihin onnellisiin, joilta löytyy yleiskone, kippaa kaikki ainekset sekaisin yleiskoneen kulhoon ja surauta soseeksi. Jos yleiskonetta ei löydy, niin tehosekoitin on seuraava vaihtoehto (blenderi ei toimi). Toimintaohje sama: lisää kaikki ainekset kulhoon ja survo soseeksi. Lopputuloksena pitäis olla jähmeää massaa, joka ei valu mihinkään suuntaan.

Valmista nautittavaksi. Soveltuu alkuruoaksi tai välipalaksi tai pelkkä hummus itsessään toimii myös aterian lisäkkeenä. Säilytys jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa (kuivuu muuten).

Avokadohummus ja nachoja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s