Parmesaanikanaa ja uunijuureksia

Kävin tässä taannoin taas serkkuni luona, tai oikeastaan menin suoraan kotivisiitiltä, kun olin sopinut lähellä asuvan kaverini kanssa muutamista valokuvista. Olin jälleen kerran varsin kiitollinen vieras, kun käytännöllisesti katsoen kävelin ovesta sisään koira perässäni ja vaadin ruokaa. Käenpojan vikaa. Osallistuin sentään ruokakuluihin kuitenkin!

Kun pyysin, että syötäisiin jotain kasvisruokaa tai ei ainakaan punaista lihaa, Eve tarjosi vaihtoehdoksi parmesaanikanaa ja uunivihanneksia. Muistaakseni kävi vielä niin, että ensin inuin ruokaa, sitten painuin kaverini kanssa pitkälle lenkille ja söin vasta sen jälkeen, kun Eve oli ehtinyt jo lähes nukkumaan. Mutta samapa tuo oli hyvää! Ja melko helppoa.

Parmesaanikanaa ja uunikasviksiaTarvitset haluamiasi juureksia tai kasviksia, n. 100-150 g parmesaanijuustoa, 2 kananmunaa ja 3 kpl broilerifilettä.

Uunikasviksista vastasi tosiaan Eve (kanan sain tehdä itse), ja lautaselta löytyy porkkanaa, sipulia ja punajuurta – hyvää, halpaa sesonkiruokaa. Määristä voit päättää itse. Punajuurta kannattaa keittää ainakin puolisen tuntia, kuoria ja pilkkoa se ennen uuniin laittamista. Punajuuren kuoren saa kypsyneestä punajuuresta näppärästi irti esim. talous- tai sanomalehtipaperilla pyyhkäisemällä.

Ota kana lämpiämään huoneenlämpöön. Kuori ja pilko juurekset tasakokoisiksi lohkoiksi tai viipaleiksi, hölvää sekaan muutaman ruokalusikallisen verran ekstraneitsytoliiviöljyä ja sekoita juurekset pellillä leivinpaperin päällä niin, että öljy leviää tasaisesti ja siten estää juuresten kuivumisen ja palamisen. Mausta haluamallasi tavalla (Eve käytti suolaa, pippuria ja vähän hunajaa) ja paista uunissa 220 C asteessa n. 23-25 minuuttia.

Sillä aikaa, kun juurekset ovat uunissa, valmista kana. Pyyhkäise ylimääräiset mähnät pois talouspaperilla ja laita pannu lämpiämään. Raasta parmesaanijuusto matalalle lautaselle (tai voit käyttää valmiiksiraastettuakin) ja riko kananmunat syvälle lautaselle. Riko munien rakenne haarukalla.

Paista broilerinfileiden pinta molemmin puolin kuumalla pannulla, ja kun file on lähes kypsää, siirrä se pannulta ja käytä kananmunalautasella. Kun kananmuna on tasaisesti levittynyt fileen molemmin puolin, leivitä file parmesaanissa, myös molemmin puolin. Siirrä file takaisin kuumalle pannulle ja paista niin kauan, kunnes parmesaani on ruskistunut kovaksi pinnaksi fileen päälle. Käännä ja paista myös toinen puoli.

Hyvää ruokahalua!

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Parmesaanikanaa ja uunijuureksia

  1. Paluuviite: Mustapapupihvit | Laivakokin keittiö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s