Gluteenittomat päärynäletut

päärynälettuja

Löysin hiljattain uuden ruokablogin, johon ihastuin täysin. Kasvisruokaa ja kauniita valokuvia, olen löytänyt Sprouted Kitchen -blogista monia uusia, kiinnostavia reseptejä. Seuraava päärynälettuohje on muokattu sieltä.

PÄÄRYNÄLETUT // Tekee n. 20 lettua

 1 kuppi tattarijauhoja
1 kuppi gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl intiaanisokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2-1 tl kardemummaa
3/4 tl ruusu- tai merisuolaa

2 rkl voita
1 kuppi piimää
1/2 kuppia maitoa
1 iso kananmuna
2 kypsää mutta kiinteää päärynää

1/2 kuppia (juoksevaa) hunajaa
25 g voita

päärynälettuja

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sulata voi (älä keitä!) ja anna sen jäähtyä hetki. Sekoita voin sekaan piimä, maito, kananmuna ja päärynät. Luonnollisesti päärynät tulee kuoria ja raastaa (tai soseuttaa esim. blenderissä) ennen kuin ne sekoitetaan mukaan.

Kippaa koskeat aineet kuivien joukkoon ja sekoita hyvin. Anna istua hetki. Paista lettupannulla voissa keskilämmöllä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi aina ennen uuden satsin lisäämistä.

Kun paistat lettuja, sulata sillä aikaa voi ja hunaja sekaisin ja sekoita hyvin. Kaada hunajavoi lämpimänä vastapaistetuille letuille ja nauti!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s