Mustapapupihvit

papupihvit

Löysin tämänkin ohjeen Sprouted Kitchen -blogista. Päädyin kokeilemaan tätä ihan siksi, että löysin taannoin kaapista avaamattoman pussin mustapapuja, joiden eräpäivä alkoi lähestyä, ja kun pakastimesta löytyi vielä kurpitsaa useampi pussi, niin ei tarvinnut käydä kaupasta kuin valko- ja salottisipulia. Kokeilin ohjetta kahteen kertaan – ensimmäisen kerran luin vain tarvikelistan ja silmäilin ohjeen läpi. Lopputulos ei yllättäen vastannut sitä, minkä näin alkuperäisohjeen kuvissa. Maku oli kuitenkin hyvä, joten kokeilin muutaman päivän päästä uudestaan. Pudotin alkuperäisohjeesta pois chilin, koska en ole oikein vieläkään oppinut nauttimaan tulisista ruuista. Vaihdoin myös kaurajauhon psylliumiin. Tämä on ehkä vähän monivaiheisempi ohje, mutta lopputuloksena on n. 10-12 pihviä, jotka suiden määrästä riippuen kestää muutaman päivän. Varsinkin, kun teet lisäksi vaikka uunikasviksia tai talvisalaattia, tai näitä voi käyttää myös kasvishampurilaisen välissä halutessaan.

MUSTAPAPUPIHVIT // 4-6 annosta

2 valkosipulinkynttä
3 salottisipulia kuorittuna ja pilkottuna
1/2 kuppia kurpitsasosetta
2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
3/4 tl merisuolaa
1 tl juustokuminaa
1 kuppi keitettyä ja jäähtynyttä pitkää valkaisematonta riisiä
n. 2 kuppa mustia papuja (jos ostat kuivana, tarkista valmistusohjeet paketin kyljestä)
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl psylliumia
neitsytkookosöljyä paistamiseen

kasvispihvit

Keitä riisi ja anna jäähtyä. Jos ostat pavut kuivina, toimi pakkausohjeiden mukaan (kannattaa liottaa yön yli niin pääsee tekemään pihvit kokonaan valmiiksi seuraavana päivänä sitten). Kypsennä ja soseuta kurpitsa.

Kuori ja pilko sipulit, ja soseuta ne ja kurpitsasose, oliiviöljy, suola ja juustokumina tehosekoittimella (tai yleiskoneella). Lisää riisi ja puolet pavuista ja soseuta tehosekoittimella VAIN PUOLITTAIN – tarkoituksena ei ole tehdä tahnaa vaan tahmaista taikinaa. Lisää pellavansiemenrouhe ja psyllium ja sekoita ne huolellisesti sekaan joko tehosekoittimella tai esim. haarukalla. Lisää loput pavuista ja surauta tehosekoittimella muutamaan kertaan niin, että papujen rakenne rikkoutuu suurimmaksi osaksi, mutta ei täysin. Ei tahnaa, vaan karkeaa taikinaa. Taikinan voi tehdä valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa, kunnes pihvit halutaan paistaa (luonnollisesti se ei siis säily kovin montaa päivää kuitenkaan menemättä huonoksi).

Muotoile taikinasta paksuja, noin 1,5 cm paksuisia pihvejä ja lämmitä pannulla ohut kerros neitsytkookosöljyä keskilämmöllä. Paista pihvit molemmin puolin kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja pysyvät kasassa. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s