Kanelikeksit


kanelikeksit

Kevät tulee! Päivänä muutamana on jo paistanut aurinko, ja ulkona tarkenee hetkittäin ilman takkia! Ja löysin viimein keksiohjeen, joka on helppo tehdä, maistuu hyvälle ja pysyy kasassa paistamisen jälkeenkin! Ystäväni Katja toimi koemaistajana ekalle satsille ja sanoi ”Nämä maistuu aivan joululta.” True enough. Kaneli ja muskottipähkinä normaalisti löytyy pipareista. Eka satsi oli kuitenkin vähän turhan suolainen tai siinä oli vähän pistävä jälkimaku, ja päätin vähän soveltaa alkuperäisohjetta toisella kokeilukerralla. Lopputulos oli edelleen vähän suolainen, mutta ei mitenkään katkera. Ilahduin vielä lisää, kun Katja kysyi, onko nämä vaikeita tehdä. Sen lisäksi, että on kivaa, kun joku muukin haluaa kokeilla jotain, mista olen innostunut, oli varsin mielekästä vastata myöntävästi. Olin itse asiassa itsekin hämmästynyt siitä, miten näppäriä nämä on tehdä.

KANELIKEKSIT // tekee n. 24 kpl // valmistusaika n. 1h 20 min
ohje muokattu Sprouted Kitchen -blogista

50 g voita
3/4 kuppia intiaanisokeria
1 tl vaniljauutetta
1 huoneenlämpöinen kananmuna
3/4 kuppia karkeaa riisijauhoa
1/3 kuppia tattarijauhoa
2 rkl perunajauhoa
4 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruusu- tai merisuolaa
1 tl kanelia
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
3/4 kuppia rouhittua suklaata *
1/2 kuppia gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 kuppia pekaanipähkinöitä (myös hasselpähkinät käy)
1/2 kuppia makeuttamattomia kookoshiutaleita
(1/2 kuppia kuivattuja karpaloita/rusinoita)

kanelikeksit

Aloita vatkaamalla voi ja sokeri keskenään tasaiseksi. Sokeri ei saa olla kokkareista.

Lisää vanilja ja kananmuna, sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita juuri sen verran, että taikina muodostuu (eli jauho ei leiju pölynä kulhon ympärillä). Lisää suklaa(t), kaura, pähkinät ja mahdolliset muut härpäkkeet (rusinat/karpalot). Sekoita ne pikaisesti taikinaan. Taikinan on tarkoitus olla vähän tahmaista.

Siirrä taikina leivinpaperille ja rullaa taikina n. 40 cm pitkäksi ja n. 5 cm paksuksi pitkoksi leivinpaperin sisällä. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa tunnin verran.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja ota taikina jääkaapista. Pilko se n. 1 cm paksuisiksi kiekoiksi ja asettele kiekot pellille leivinpaperin päälle vähintään 4 cm välein. Painele kiekot litteämmiksi (mutta huolehdi, että koko keksi pysyy kasassa) ja paista uunissa 8-10 minuuttia. Kun valmiita, anna jäähtyä pellillä muutama minuutti ennen kuin siirrät mihinkään, muuten murenevat/katkeavat.

  • Ohjeessa sanotaan 3/4 kuppia suklaata, voit halutessasi käyttää mitä tahansa suklaata oman maun mukaan, joskin pitäytyisin suklaissa, joita ei ole maustettu mitenkään. Tähän taikinaan käytin kolmea eri suklaata, kun niitä sattui kerrankin löytymään. Fazerin sinistä 1 rivi, Lindhin 70% tummaa suklaata pari riviä ja vielä jotain 90% tummaa suklaata parin laatan verran.

Sitten vaan vaikka päiväkaffen kanssa tarjolle!

kanelikeksit

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s