Jauhottomat banaani-maapähkinämuffinssit

banani-maapähkinämuffinssit_04

Olen viime aikoina keskittynyt koulujuttuihin ja ruoanlaitto on jäänyt vähän vähemmälle, tai uusien reseptien testaus ja kehittely enemmänkin. Olen myös yrittänyt keksiä, miksi olen ollut jatkuvasti ihan käsittämättömän väsynyt ja veto poissa. Osittain se oli varmasti talven ja kaamosajan vaikutusta, koska reagoin siihen poikkeuksetta melko voimakkaasti, mutta osittain syynä on varmasti ollut myös ruokavalio. Olen nyt parin viime viikon aikana viilannut omaani enemmän LCHF-suuntaan (low carb high fat). Käytännössä tämä on tarkoittanut, että olen lisännyt rasvoja (ekstraneitsytoliiviöljy, kookosöljy, voi ja avokado) ruokaani, en mitenkään massiivisesti, mutta todennäköisesti huomattavasti enemmän, kuin mitä terveysviranomaisten suositusten mukaisesti elävät ihmiset syövät. Lisäksi olen vältellyt kaikkia viljoja, myös gluteenittomia. Erehdyin tosin töissä maistamaan jotain kahvileiväksi tullutta mokkapalaa ja sain vehnä-sokeriyhdistelmästä aivan jäätävän päänsäryn, mikä vahvisti entisestään minun halua päästä eroon sokerista.

Mitä rasvojen lisäämiseen tulee, se käytännössä näkyy lisääntyneenä munavoin käyttönä, ja esim. aamupalaksi olen syönyt kaksi paistettua kananmunaa, yhden kokonaisen avokadon ja satunnaisesti kupin kahvia, jossa on reilu teelusikallinen neitsytkookosöljyä. Juon kahvia harvoin, mutta se on paistamisen lisäksi ainoa tapa, miten syön neitsytkookosöljyä, koska en siedä kyseistä makua muuten. Välillä lisään myös joko kirsikkatomaatteja muutaman, tai paprikaa tai porkkanaa tai salaattia jonkin verran.

Halusin kuitenkin pitkästä aikaa leipoakin jotain, ja olin jo joku aika sitten löytänyt pari helponoloista muffinssiohjetta, joista toista päätin kokeilla, kun kaikki ainekset sattui löytymään kaapista. Teknisesti tämä ei varmaan mene minkään diehard-lchf-elämäntapaa noudattavan ruokavalioon, koska sisältää banaania ja hunajaa, mutta mulle kelpaa, kun tarkoituksena ei ole syödä näitä päivittäin (vaikka maun puolesta vois kyllä, sen verran hyviä ja nopeita valmistettavia!)

banani-maapähkinämuffinssit_03

JAUHOTTOMAT BANAANI-MAAPÄHKINÄMUFFINSSIT // 6 kpl
Alkuperäinen ohje täältä. Jätin suklaahiput käyttämättä ja koska vaniljauute oli loppunut, korvasin sen manteliuuttella ja hyvää tuli.

1 iso, kypsä banaani kuorittuna
reilu 1/2 kuppia maapähkinävoita (esim. Biona smooth organic)
3 rkl hunajaa
1 tl manteliuutetta (esim. Dr. Oetker)
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
(kourallinen suklaarouhetta)
(kourallinen pähkinärouhetta)
(1/4 tl suolaa)
neitsytkookosöljyä paistamiseen

  1. Esilämmitä uuni 200 C asteeseen. Lisää banaani, kananmuna, hunaja ja manteliuute blenderiin (tai kulho ja sauvasekoitin toimii myös) ja surauta sekaisin.

  2. Lisää leivinjauhe ja maapähkinälevite muiden sekaan ja surauta tasaiseksi taikinaksi.

  3. Voitele muffinssivuoka neitsytkookosöljyllä ja halutessasi lisää suklaa- ja/tai pähkinärouhe taikinaan ja sekoita vaikka lusikalla sekaisin. Maista taikinaa ja lisää halutessasi suolaa. Kun taikina on mieleistäsi, kaada se muffinssivuokaan niin, että kupeista jää vajaaksi noin neljäsosa.

  4. Paista uunin keskiosassa 8-10 minuuttia (seuraa, ettet polta niitä), ja anna valmiiden muffinssien jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ennen kuin siirrät niitä pois. Lopputuloksena pitäisi olla meheviä, kauniin ruskeita muffinsseja! Parhaita tuoreena, mutta säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa muutaman päivän ja alkuperäisohjeen mukaan näitä voi kuulemma pakastaakin halutessaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s