Omena-halloumi-viipaleet – suolaisen makea välipala

Hedelmistä ja juustoista luopuminen on yllättävän vaikeaa. Feta, halloumi ja cheddar on kaikki suosikkijuustojani, eikä minua ihan hirveästi lohduta se, että luopumalla niistä edistän osaltani maapallon hiilijalanjäljen pienentämistä, niin tärkeä asia kuin se onkin. Yhtä kaikki, tämä ohje on melko suora lainaus Sarah Wilsonin Irti Sokerista: 8 viikon puhdistuskuuri ja keittokirja yksissä kansissa, ja niille, joilla ei ole ongelmia maitotuotteiden kanssa tämä on varmasti herkullinen välipala. Tai olin itse ainakin sitä mieltä ennen kuin yritin taivuttaa sormiani nyrkkiin…

omena_halloumi_03

OMENAA JA HALLOUMIA // 2-3 annosta

150g halloumia, viipaloituna n. 5 mm paksuisiksi viipaleiksi
1 vihreä omena, ilman siemeniä ja n. 5 mm paksuina viipaleina
(ripaus meri- tai ruususuolaa)
(ripaus jauhettua kanelia)

Nosta halloumiviipaleet ja omenasiivut kuumalle, tarttumattomaksi käsitellylle pannulle. Liikuttele halloumiviipaleita lastalla niin, että niiden rasva leviää myös omenien päälle ja siten estää omenia palamasta. Kypsennä molemmin puolin, kunnes sekä omena että halloumi ovat kauniin ruskeita. Halutessasi lisää sekaan ripaus suolaa ja kanelia ja nosta tarjolle.

Toimii välipalana, tai Wilsonin ohjeiden mukaan myös jälkiruokana paahdettujen saksanpähkinöiden kera. Tämän välipalan voi myös pakastaa, mutta en itse ole kokeillut, joten en osaa sanoa pakastamisen mahdollisista sivuvaikutuksista makuun tai koostumukseen.

omena_halloumi_04

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s