Tortillaa ilman tortillaa

tortilla

En muista, missä tai milloin söin tortilloja ensimmäisen kerran, mutta muistan, että hyvin nopeasti se nousi minun suosikkiruokien listalle. Periaatteessa tortilla on käsittääkseni täysin gluteeniton, täytteistä riippuen, mutta koska itse lettu ei maistu oikein miltään, olen jossain välissä pudottanut sen pois sillä perusteella, että se on lähinnä turha. Tortillan suhteen kun pätee sama kuin pizzankin: mausteet ja täytteet tekee ruoan, ei niinkään aina pohja.

Tortilla on myös melko nopea ja yksinkertainen ja sopii yleensä myös isommalle määrälle ruokailijoita. Täytteitä (tai tässä tapauksessa kai lisukkeita) voi aina vaihdella maun mukaan ja ruoan määrää kasvattaa helposti sen mukaan, montako suuta pöydän ääressä on.

1 rkl voita
400 g (naudan)jauhelihaa
1 pussi tortillamaustetta
1 dl vettä
1 sipuli
1 avokado
n. 100-200 g juustoa
1 paprika
1 kaali

tai mitä tahansa muuta suosimaasi täytettä (kuvassa näkyy myös fetaa, koska sitä löytyi pala jääkaapista)

Nosta jauheliha huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen paistamista. Valmistusohjeet löytyy myös maustepussin kyljestä, mutta kirjoitan ne tähänkin.

Paista jauheliha voinokareessa pannulla. Kuori ja pilko sipuli ja lisää se jauhelihan joukkoon. Lisää tortillamauste ja 1 dl vettä. Sekoita ja paista, kunnes jauheliha on kypsää ja vähän tahmeaa.

Pilko täytteet/lisukkeet ja asettele joko suoraan lautasille tai jonkinlaisiin tarjoiluastioihin. Juuston voi joko kuutioida tai raastaa. Myös kaalin voi halutessaan paistaa (ja maustaa esim. voilla, suolalla ja kurkumalla tai karrilla).

Listaamani määrät riittävät neljään annokseen (tai kaalia voi jäädä ylikin), mutta jos syöjiä on enemmän, suurenna määriä.

Jätä kommentti